Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας:«Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού (BTV) στην Π.Ε Πρέβεζας»

 
 
 
Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με θέμα: «Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού (BTV) στην Π.Ε Πρέβεζας»


Στις 26-09-2014, ο  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας,  Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων με θέμα:«Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού (BTV) στην Π.Ε Πρέβεζας»
Για άλλη μια φορά ο πρωτογενής τομέας βρέθηκε στο στόχαστρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης και της δημοσιονομικής «συστολής», καθώς και μια σειρά κακών χειρισμών της ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ. έχουν «φορτώσει» τους κτηνοτρόφους με μεγάλα προβλήματα.
Ειδικότερα, η συρρίκνωση των δημόσιων δομών κτηνιατρικής προστασίας έχει εκθέσει τους παραγωγούς σε σοβαρότατο κίνδυνο, ο οποίος απειλεί την ασφάλεια του ζωικού τους κεφαλαίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής αδράνειας είναι η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού, που έχει οδηγήσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας σε απόγνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς έχει ως στρατηγικό στόχο τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του κτηνοτροφικού τομέα και την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως κινητήριας δύναμης για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, που θα στοχεύει  στη στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγών, στην επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας μας, στη δυναμική προώθηση των ζωικών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς  και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
           
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου