Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τρακτέρ και διαδηλωτές περικύκλωσαν τα κτίρια της ΕΕ


Περίπου τριάντα τρακτέρ και μερικές χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου σε μία «συμβολική περικύκλωση» των κτιρίων όπου εδρεύουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες προκειμένου να απαιτήσουν να δοθεί «τέλος» στη λιτότητα και στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων ήταν 3.500 σύμφωνα με τους διοργανωτές ή 2.500 σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε ομοιώματα Ευρωπαίων ηγετών, περιλαμβανομένου ενός της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τα οποία είχαν στηρίξει σε δέματα από άχυρα και είχαν τοποθετήσει έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου είχε αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών για να ελέγχει την πρόσβαση των πολιτών στο κτίριο.

Στη διαδήλωση συγκεντρώθηκαν μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και αγρότες. Περίπου 30 τρακτέρ, που έφθασαν από την Φλάνδρα (βόρεια) και τη Βαλονία (νότια) παρέμειναν για πολλές ώρες περιμετρικά του κτιρίου προκαλώντας προβλήματα και συμφόρηση στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαδηλωτές ανήρτησαν στην οικοδομή όπου θα στεγαστεί στο μέλλον η έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ένα πανό όπου είχαν γράψει το σύνθημα «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένη Λιτότητα».

Τη διαδήλωση οργάνωσε η Συμμαχία 19-20, μία οργάνωση που διαμαρτύρεται εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη και τη συνθήκη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, που αντανακλά τους φόβους των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.

«Είμαστε ενάντια της λιτότητας και εναντίον της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP), την οποία οι ηγέτες της ΕΕ επιβεβαίωσαν ότι θέλουν να υπογράψουν έως τα τέλη του 2015 στη χθεσινή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, εξήγησε ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων του δημοσίου τομέα του Βελγίου (CGSP), Ρούντι Γιάνσενς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga ομάδες διαδηλωτών εισήλθαν στα γραφεία των ενώσεων που εκπροσωπούν την αγροτοβιομηχανία (FoodDrink Europe) και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις (Business Europe).

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου